Uvjeti poslovanja u internetskoj trgovini

Kupac je svaka pravna ili fizička osoba koja ima poslovnu sposobnost te izvrši narudžbu preko mrežne trgovine www.newdreaminternational.eu odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Uvjeti poslovanja internetske trgovine www.newdreaminternational.eu sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, (ZZP) te zajedno s podacima objavljenim na Internet stranici www.newdreaminternational.eu predstavljaju predugovornu obavijest u smislu Članka 57. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. New dream international d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Povrati i raskid ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo na povrat proizvoda 14 dana bez navođenja razloga za to. 

VAŽNO: VRIJEDI SAMO ZA KUPOVINU PREKO WEB SHOPA!

Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora, obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.  Trgovac je dužan bez odgađanja, dostaviti potrošaču potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete skinuti ovdje.

Svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora. Potrošač nije dužan naknaditi nikakve troškove koji bi bili posljedica korištenja njegova prava na jednostrani raskid ugovora.

Trgovac je obvezan najkasnije u roku od 14 dana, od dana kada je zaprimio obavijest o jednostranom raskidu, vratiti potrošaču sve što je potrošač platio na temelju ugovora. Ovo vrijedi tek nakon što trgovcu roba bude vraćena, odnosno nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag trgovcu.

Potrošač je obvezan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio trgovca o jednostranom raskidu ugovora. Nekorištenu robu (dokaz o nekorištenosti je da roba nije otpakirana) potrošač je dužan vratiti u roku od 14 dana nakon što je trgovaca obaviješten o odustajanju. Potrošač je obvezan snositi izravne troškove povrata robe te je obvezan odgovarati za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje njezine prirode, obilježja i funkcionalnosti (osim ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora)

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora odnosi se na robu koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora odnosi se na zapečaćenu robu koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave. (Zakon o zaštiti potrošača Članak 79., točka 3, 5)

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti na New dream international d.o.o., Pijavišće 17G, 10 000 Zagreb, na info broj 095/551 – 4180  ili mail adresu newdreamsinternational@gmail.com  radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane New dream international d.o.o.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete skinuti ovdje.

Povrat novca ili zamjena madraca neće biti moguća ako je madrac oštećen nepravilnom upotrebom ili držanjem madraca u neprimjerenim uvjetima (npr. vlažni prostor). Potpuno neoštećene madrace potrebno je dostaviti na adresu: New dream international d.o.o., Anina ulica 20A, 42 000 Varaždin. Izravne troškove povrata, kupac snosi sam.

Kako biste ispunili uvjete za povrat, potrebno je da navedeni artikl vratite u istom stanju u kojem ste isti zaprimili: u originalnom pakiranju (kutija ili folija) te da pripremite odgovarajući paket (u papir ili foliju) prije predaje kurirskoj službi. Povrat novca bit će izvršen tek nakon što nam madrac bude vraćen i to na isti način na koji ste izvršili uplatu.

Rješavanje sporova vezanih uz internetsku kupovinu

Uredbom 524/2013 o online rješavanju potrošačkih sporova, sporove vezane uz internetsku kupovinu moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj je moguće pristupiti ovdje. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Dostava

Dostava naručenih proizvoda obavlja se svakoga radnog dana. Rok isporuke za proizvode kupljene preko New dream internet trgovine je od 5 do 15 radnih dana, za kopneni dio Hrvatske nakon što kupac bude kontaktiran od strane naših djelatnika i svih temeljno utvrđenih uvjeta vezano za dostavu, za sve modele madraca i svih naručenih proizvoda. Rok isporuke je 3-4 tjedna. Nakon zaprimljene narudžbe, kupac će biti kontaktiran od strane naših djelatnika u roku 24 h.

Ukoliko zaprimimo obavijest da transakcija iz bilo kojeg razloga nije autorizirana, dostava se odgađa do autorizacije transakcije.

Cijena dostave za pojedinačnu narudžbu određuje se po ukupnoj težini pošiljke, tj. artikala iz narudžbe, kao i po odredištu ovisno o tome dostavlja li se pošiljka na području kopnene ili otočne Hrvatske. Cijena dostave paketa do 5kg iznosi 6,64 €, paketa od 5,01 do 15kg iznosi 13,27 €, a paketa iznad 15,01kg iznosi 26,54 €  za kopneni dio Hrvatske.

Pri kupovini na New dream webshopu, cijenu dostave za tvoj trenutni izbor artikala možeš lako u svakom trenutku provjeriti u košarici internetske trgovine. Konačni trošak dostave za pojedinu narudžbu prikazan je u postupku prolaska kroz blagajnu internetske trgovine nakon unosa adrese za dostavu i možeš ga vidjeti prije potvrde narudžbe, a izračunava se prema gornjem cjeniku.

U cijene dostave je uključen i PDV. Za sve dodatne informacije molimo te da nam se obratiš putem e-maila newdreamsinternational@gmail.com

Dostava na otoke

Također, vršimo i dostavu na otoke, a zbog prirode dostave na otoke o cijenama i rokovima isporuke kontaktirat će te naši zaposlenici.

Cjenik doplate za trajekt:

BRAČ – naplata za trajekt 27,08 €

DUGI OTOK – naplata za trajekt 63,71 €

OTOK ŠOLTA – naplata za trajekt 27,74 €

HVAR, VIS, KORČULA, LOŠINJ, RAB, UGLJAN, PAŠMAN, MLJET, CRES – naplata za trajekt 40,61 €

Unos robe

Unos robe se uvijek NAPLAĆUJE kupcima, inače se dostava vrši do adrese kupca / kolnog prilaza, te kupac sam preuzima robu iz kombija / kamiona. Doplata za unos robe po katovima doplaćuje se prema sljedećem cjeniku: 

1. razred: prizemlje, te 1.kat – 6,64 €,

2. razred: 2., 3., 4. kat – 13,27 €,

3. razred: 5., 6., 7. kat  – 19,91 €,

4. razred: 8., 9., 10. kat – 26,54 € ,

5. razred: 11., 12., 13. kat – 33,18 €,

6. razred: 14., 15., 16. kat – 39,82 €,

7. razred: 17., 18. i viši kat – 46,45 €.  

Dodatne informacije potraži na prodajnom mjestu.

Prilikom narudžbe kupac treba odabrati okvirni termin dostave. Ukoliko kupac ima poseban zahtjev za datum i vrijeme dostave, sve detalje treba navesti u narudžbi. O mogućnosti ispunjenja zahtjeva će biti obaviješten telefonom ili elektroničkom poštom.

Ukoliko kupac utvrdi da je naručio pogrešnu dimenziju, proizvod je moguće zamijeniti samo u slučaju ukoliko je proizvod čist, neotpakiran, neoštećen i nekorišten. U ovom slučaju naplatit će se ponovljena dostava u iznosu od 26,54 €  i 26,54 €  za odvoz robe. Za razliku doplate navedenih troškova i eventualnu razliku u cijeni kupac će biti usmeno kontaktiran od strane naših djelatnika.

Račun se kupcu šalje prilikom dostave, a ukoliko to ne bude moguće, račun će biti poslan poštom na navedenu adresu.

Radno vrijeme tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana

Tvrtka je zatvorena u dane 24.12.2022.- 06.01.2023. i prvi radni dan je 09.01.2023., u tome razdoblju ne vršimo dostave proizvoda. Hvala Vam na razumijevanju.

Plaćanje

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Tajnost tvojih podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama. 

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internetskoj trgovini moguće je na sljedeće načine:

Preko transakcijskog računa: HR6024840081135131681 ili prilikom dostave putem pouzeća.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možeš pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđeš na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možeš na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.   Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Kontakt

Sjedište tvrtke

New dream international d.o.o.
Pijavišće 17g
10 000 Zagreb
Hrvatska

Mob: +385 95/551 – 4180